Szycie - nasze prace
- Barabella
- Administrator
- Mila
- Zadomowiony
- survivor26
- Administrator
Re: Szycie - nasze prace
Super! Też kiedyś szyłam Tildy, nawet trzy książki mam z wzorami tej projektantki, ale to jednak wymaga potwornej cierpliwości i dużej precyzji, a tego nie mam w nadmiarze
- Jolka
- Zadomowiony
Dziękuję dziewczyny , dla najstarszej wnusi to ulubiona lalka.
Dokładność to moja wada, wyuczona w dzieciństwie przez rodzicielkę, nie ułatwia ona życia
Pati Twoje chusty są dla mnie szczytem cierpliwości i precyzji.survivor26 pisze: ↑09 sty 2020, 9:01Super! Też kiedyś szyłam Tildy, nawet trzy książki mam z wzorami tej projektantki, ale to jednak wymaga potwornej cierpliwości i dużej precyzji, a tego nie mam w nadmiarze
Dokładność to moja wada, wyuczona w dzieciństwie przez rodzicielkę, nie ułatwia ona życia
- Jo37
- Zadomowiony
Królik boski. Lalek nigdy nie lubiłam, Zamiast lalek miałam pluszaki.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
Ach, jak dawno nie szyłam, zapomniałam, jakie to fajne!
Pisałam kiedyś, że jestem maniaczką lumpeksowych tkanin, zwłaszcza zasłonowych i że wielbię brzegi fabryczne tych tkanin i za wszelką cenę staram się wyeksponować je w gotowych wyrobach. Ostatnio znalazłam takie cudo i właśnie uszyłam zasłonkę do tej ostatniej wnęki kuchennej, która już zawsze będzie wymagała zasłonki.
Tkanina była dość wąska, ale udało mi się ocalić obydwa brzegi fabryczne. Gotowa zasłonka jest jednak jakaś nie teges jak na moje oko, bo prawie wcale nie jest zmarszczona - no nie było z czego.
Zobaczcie - czy to tak może być, czy raczej głupio wygląda?
Pisałam kiedyś, że jestem maniaczką lumpeksowych tkanin, zwłaszcza zasłonowych i że wielbię brzegi fabryczne tych tkanin i za wszelką cenę staram się wyeksponować je w gotowych wyrobach. Ostatnio znalazłam takie cudo i właśnie uszyłam zasłonkę do tej ostatniej wnęki kuchennej, która już zawsze będzie wymagała zasłonki.
Tkanina była dość wąska, ale udało mi się ocalić obydwa brzegi fabryczne. Gotowa zasłonka jest jednak jakaś nie teges jak na moje oko, bo prawie wcale nie jest zmarszczona - no nie było z czego.
Zobaczcie - czy to tak może być, czy raczej głupio wygląda?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- AlaSz
- Zadomowiony
Moim zdaniem bardzo dobrze wygląda, to chyba dość gruba/sztywna tkanina i pomarszczona mocniej wyglądałaby gorzej, teraz jest akurat.
- Mila
- Zadomowiony
Małgosiu, może być. Jeśli uważasz, ze zasłonka jest za wąska, to może znajdziesz jakiś kawałek jednobarwnej tkaniny w kolorze występującym w kwiatach i dasz po bokach szersze paski? Albo jeszcze u dołu
Ja bym jednak zrobiła troszkę dłuższą tę zasłonkę - tak do brzegu półki
Ja bym jednak zrobiła troszkę dłuższą tę zasłonkę - tak do brzegu półki
-
- Zadomowiony
Gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania
Ja popieram Milę z pomysłem na doszycie po bokach i u dołu. Materiał piękny. Ja niestety nie umiem kupować w tego typu sklepach.
Wanda
Ja popieram Milę z pomysłem na doszycie po bokach i u dołu. Materiał piękny. Ja niestety nie umiem kupować w tego typu sklepach.
Wanda
Zielona
- survivor26
- Administrator
Wanda i Mila - da się zrobić jedno i drugie, bo trochę tkaniny zostało. Muszę rozpruć tunel u góry, żeby wydłużyć zasłonkę, a jak już go ruszę, to doszyję i po bokach.
Nie podoba mi się taka płaska, choć troszkę by się mogła pofalować.
Nie podoba mi się taka płaska, choć troszkę by się mogła pofalować.
-
- Zadomowiony
Materiału mi zostało tyle, że pofalować mogę spód, ale ta górna zakładka z brzegiem fabrycznym będzie prosto, tak jak jest tera.
Już pruję.
Już pruję.
No i teraz mi się dopiero podoba. A Wam?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- survivor26
- Administrator
No i jeszcze ładniej - bardzo mi się prosta podobała, ale teraz widzę, że pofalowana jednak lepsza