Ekspresowa sałatka z kurzych piersi

ODPOWIEDZ
paputowy dom

Ekspresowa sałatka z kurzych piersi

Post autor: paputowy dom » 30 lis 2018, 16:12

Składniki:
-podwójna pierś z kurczaka
-puszka ananasa
-niecała puszka kukurydzy
-majonez
Kurzęcą pierś marynujemy w ulubionych przyprawach na co najmniej godzinę przed pieczeniem. U mnie oliwa z oliwek, cytryna, bazylia, czosnek, papryka słodka, sól,pieprz. Pieczemy w rękawie foliowym albo na patelni na dość dużym ogniu żeby zamknąć soki w mięsie (po usmażeniu na patelni pierś zawijamy szczelnie w srebrną folię do wystygnięcia). Po wystudzeniu kroimy pierś w kawałki dodajemy pokrojony ananas, kukurydzę i majonez. Wstawiamy do zimnego żeby się przegryzło.
Smacznego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekąski zimne i gorące”