Polecane filmy
- survivor26
- Administrator
Re: Polecane filmy
Capitani na Netflixie - luksemburski kryminał, jeszcze nie widziałam, bo dziś wpadł mi w oko, więc nie wiem, czy dobry, ale obejrzę ze względu na wspomnienia i piękne luksemburskie krajobrazy.
- boryna
- Administrator
Właśnie wczoraj zaczęłam. Niezły, chociaż nie ma w nim bohatera, który by mnie nie irytował
.
- survivor26
- Administrator
- Barabella
- Administrator
- klarysa
- Zadomowiony
Uczeń szatana na Cinemax. Uczeń wiąże fakty i rozpoznaje w sąsiedztwie oprawcę z obozu koncentracyjnego. Historia mrocznej znajomości.
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
- boryna
- Administrator
"New Amsterdam" na Netflixie. Jak wygląda praca szpitala, którego dyrektor nie jest nastawiony na zysk i pyta wszystkich :"jak mogę pomóc?". Całkowita utopia niestety, ale dobrze się ogląda.
- Maliola
- Zadomowiony
Bożena - Widziałam zwiastun i dodałam do listy. My wczoraj zaczęliśmy Czarna lista, ale tyle sezonów, a tu za chwilę sezon ogrodowy, to na pewno do końca nie dam rady.
Pozdrawiam, Ola
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
- survivor26
- Administrator
Serial Deadwind (po polsku Karppi), fiński kryminał na Netflixie, po 3 odcinkach zapowiada się nieźle, choć typowo dla gatunku.
- boryna
- Administrator
"Shtisel" - serial obyczajowy o rodzinie ortodoksyjnych Żydów z konserwatywnej dzielnicy Jerozolimy. Podoba mi się dużo bardziej, niż tak reklamowany "Unorthodox". Ten pierwszy opisuje jak bohaterowie żyją, ten drugi sprawiał, że miałam wrażenie, że tak się nie da żyć.
- boryna
- Administrator
Wczoraj skończyłam drugi sezon i muszę powiedzieć, że naprawdę mi się ten film podobał. Chociaż lubię kryminały, to z przyjemnością obejrzałam film bez przemocy, a co rzadkie obecnie, również bez przekleństw i scen erotycznych. Ciepły, spokojny, ale nie nudny, ciekawie pokazane życie żydowskiej, ortodoksyjnej (ale nie ultraortodoksyjnej) rodziny. Czekam na sezon 3, bo podobno ma być.
- boryna
- Administrator
- survivor26
- Administrator
- survivor26
- Administrator
Puk Puk na Netfliksie - komedia hiszpańska, trafiłam zupełnym przypadkiem, a okazała się idealnie pasująca do moich aktualnych zainteresowań, mówią po hiszpańsku, a bohaterowie cierpią na różne zaburzenia psychiczne, m.in. OCD. Śmieszne, choć temat wyjściowo nielekki, ale pokazany w jakiś taki ciepły sposób 
- Barabella
- Administrator
- boryna
- Administrator
"Komisarz Montalbano" - włoski kryminał z akcją na Sycylii. Dużo gadania i gestykulacji, jak to u Włochów. Chociaż lubię kryminały skandynawskie, gdzie mrok, zimno, powściągliwość i wszystko bardzo noir, a tu wręcz przeciwnie, ten serial oglądam z chęcią. Każdy odcinek jest o czymś innym i stanowi zamkniętą opowieść.