Nie tylko dynia

ODPOWIEDZ
MaGorzatka

Nie tylko dynia

Post autor: MaGorzatka » 13 lis 2018, 12:27

Nie tylko dynia (piżmowa z Biedry), bo także mięso mielone (najpierw ugotowane, tzw. rosołowe ale u mnie to była wieprzowina z zupy), sery pleśniowe camembert i ciasto francuskie.

Jakie pyszne mi to wyszło - taki zaimprowizowany obiadek.
dy1.jpg
dy2.jpg
dy3.jpg
dy4.jpg
dy5.jpg
dy6.jpg
dy7.jpg
dy8.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
boryna
Administrator
Posty: 13210
Rejestracja: 21 mar 2017, 7:53
Lokalizacja: opolskie

Re: Nie tylko dynia

Post autor: boryna » 13 lis 2018, 13:51

No fajne to :-) . Długo piekłaś?

Awatar użytkownika
szelma
Zadomowiony
Posty: 1655
Rejestracja: 21 mar 2017, 10:50
Lokalizacja: Rzyszczewko/Warszawa

Re: Nie tylko dynia

Post autor: szelma » 13 lis 2018, 14:13

O kurcze! Wygląda smakowicie. I jakie proste-złożyć i upiec!
No, ale trzeba wiedzieć co złożyć a nie każdy to wie. :D
przyszłość należy do tych, którzy wierzą w swoje marzenia
Kasia

Awatar użytkownika
Margolcia_K
Zadomowiony
Posty: 2188
Rejestracja: 21 mar 2017, 8:08
Lokalizacja: Puszcza Notecka nad Wartą

Re: Nie tylko dynia

Post autor: Margolcia_K » 13 lis 2018, 16:27

Wygląda smakowicie, ale ja to bym tę dynię opuściła. A w zamian na wierzchu położyłabym wędzonego boczusia kawałek.:mrgreen:
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego dnia!
Margolcia

MaGorzatka

Re: Nie tylko dynia

Post autor: MaGorzatka » 13 lis 2018, 16:31

Margolciu - można i boczusia, można z dynią i bez dyni; ja myślę, że tu można poszaleć według gustu i apetytu.
Kasiu - można sobie poskładać i inne rzeczy, dla mnie ten ser tu jest ważny :)
Bożenko - piekłam z pół godziny, bo bałam się, żeby dynia nie była twarda, a z drugiej strony miałam obawy czy się ser za bardzo nie sfajczy i nawet pod koniec przykryłam na chwilę alufolią

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekąski zimne i gorące”