Urazka pisze:Zaglądam do ptaszków jeszcze przed Pogaduszkami. To już prawie uzależnienie. To dzięki Wam zamieszczającym tutaj piękne zdjęcia. Jak Wam się udaje tak pięknie podglądać te cudne ptaszorki! Dzisiaj szczególne podziękowania dla Dany i Eli.
elakuznicom pisze:Janeczko Ty pisałaś a ja wstawiałam zdjęcia , wszystkie robię przez szybę okienną w kuchni , są bardzo ruchliwe i trudno zrobić coś naprawdę fajnego , ale mnie tak zachwycają , że wstawiam zdjęcia jak "leci" na każdym wyglądają trochę inaczej..
Urazka pisze:Elu mnie zachwycają tak samo jak i Ciebie. Nie widać na zdjęciach, że są robione przez szybę. Pewnie myjesz ją ostatnio po każdym deszczu.
elakuznicom pisze:Janeczko okna przecieram codziennie , zimno nie jest i mogłabym robić stojąc na tarasie , ale one są tak płochliwe że nawet do okna podochodzę bardzo ostrożnie żeby ich nie spłoszyć ...

mewa pisze:Aniu super czyżyki, czy ten wiszący karmnik kupowałaś w sieci czy u siebie?.Koniecznie muszę nabyć takie cudo bo nie daje rady z gołębiami
Sweety pisze:Ewciu, chodzi Ci o tę butelkę? Są do nabycia zawsze w sezonie w LidluZnakomicie sprawdzają się na nasiona słonecznika. Sikorki je uwielbiają. Z jednej butelki "schodzi" tygodniowo pół kilograma 8-[ Butelkę kupiłam raz. Nasiona dokupuje hurtowo, bo w sezonie to dobrych kilka kilogramów.
zuzanna2418 pisze:No popatrz Aniu, a moje czyże najbardziej odważne ze wszystkich okolicznych ptaszorów! Jak się kręcę po ogrodzie, to cała hałastra zwiewa na pobliskie krzaki, a te wsuwają żarcie i w ogóle się nie przejmują.
Sweety pisze:To nowi goście. Może dlatego jeszcze nieśmiało? :-s

elakuznicom pisze:Danuśka jak Ty masz cudnie z tym stawem ..ja cierpię na brak wody na działce , to nawet oczka nie można zrobić
a w przydomowy to nie ogródek tylko "spacernik" jak ja to mówię ..u Ciebie to prawdziwy Raj..
lora pisze:Cudowne zdjęcia pitaszków jak mawia mój wnusio nie ptaszek tylko pitaszek i koniec.
Nie wiem czy pisałam ale dzięki Wam wiem że i w moim ogródku też pojawiają czyżyki.
A teraz nie widzę żadnego latającego nie wiem co się stało.
elakuznicom pisze:Misiu przylecą na pewno , ja powiększyłam bufecik.. i jest ich coraz więcej , okupują karmnik a teraz na bzie
mają dodatkową jadłodajnię , mam jeszcze zdezelowany stary karmnik przy kompostowniku , jedzonko dosypuję ale nie jest to wygodne dla mnie miejsce do fotografowania ...

No, cudny jest!:)elakuznicom pisze:Daruśka on jest prześliczny , a na tym "skupionym" popukałam w okno bo miałam stracha ,że hulnie na sikorki...
przyznasz że mordeczkę ma słodką..

EwaM pisze:Dzwoniec?
elakuznicom pisze:Ewuniu nie wiem, poczekam co Ewa-mewa powie , ja w ogóle nie znam ptaków
dana1s pisze:Moim zdanie czyżyk
Ale chyba jednak Ewa ma rację dzwoniec :)