Łowcy ślimaków
- boryna
- Administrator
Re: Łowcy ślimaków
Ale kaczki upraw nie zniszczą. One nie grzebią, jak kury. A przez to, że wyglądaja jak kręgle, wciskają się między rośliny bez zniszczeń. O to bym się nie bała. No chyba, że im tak kapusta posmakuje, ale ja nie miałam, to nie wiem. Ale strat w innych roślinach nie mam. O kartofle to na pewno bym się nie bala, a jeszcze w razie jakiejś stonki, to powyjadają.
- edulkot
- Zadomowiony
To samo im mówię. Stonkę sami zbierają, ja im donoszę moje ślimaki, jak znajdę bo jest bardzo mało choć dalie są objedzone tak sprytnie się chowają. Może jak zrobi się cieplej to w końcu je wypuszcz na wolność.
"Pamiętajcie o ogrodach, przecież stamtąd przyszliście,
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
W żar epoki użyczą wam chłodu, tylko drzewa, tylko liście." - J. Kofta
Majka
Zmiany wokół domku
- urazka
- Zadomowiony
Bożenko ile kaczuszek teraz masz. Ostatnio chyba coś dokupiłaś? Nadal zamykasz je na noc?
Pozdrawiam, Janina
- boryna
- Administrator
Janeczko teraz mam pięć. Dwie dokupiłam tydzień temu. Zamykamy je na noc, teraz już się to udaje. Zamykamy wybieg, ale nie kurnik, żeby miały więcej miejsca, zresztą część kur też woli spać na dworze. Wybieg jest zadaszony, więc lis nie wejdzie. Tyle że one całą noc sobie rozmawiają i słyszymy je przez okno
. No ale coś za coś.
- urazka
- Zadomowiony
Dobrze, że są zabezpieczone na noc. Niech się całe stadko bezpiecznie chowa. Śliczne są a na dodatek takie pożyteczne.
Pozdrawiam, Janina
- boryna
- Administrator
Nie ma to jak poranna kąpiel 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.