Druty i szydełko - nasze prace
- Bogusia
- Zadomowiony
Re: Druty i szydełko - nasze prace
Wymyśliłam sobie bardzo kolorowy sweterek, ale jak zaczęłam robić to się poddałam same zobaczcie jak w tym bałaganie można robić kolorowe kwadraty
Naszykowałam sobie kłębuszki resztek, ale to nie dla mnie, za dużo tych kwadracików sobie wymyśliłam i zaczęłam się plątać chyba zrobię w paski taki kolorowy resztkowy łatwo, prosto i przyjemniej będzie się robić
A mam w głowie taki jeden sweterek, który na przodzie ma drzewo i zamiast liści ma malutkie perełki, ale on jeszcze nie istnieje jest tylko w mojej głowie, więc nie pokażę
Jednak chyba zrobię ten kolorowy w paseczki, bo mam tyle resztek, że szkoda żeby sobie tak leżały
w tle widać calutkie pudło tych resztek, kiedy i gdzie ja tyle nagromadziłam no nic jestem zbieraczką
Naszykowałam sobie kłębuszki resztek, ale to nie dla mnie, za dużo tych kwadracików sobie wymyśliłam i zaczęłam się plątać chyba zrobię w paski taki kolorowy resztkowy łatwo, prosto i przyjemniej będzie się robić
A mam w głowie taki jeden sweterek, który na przodzie ma drzewo i zamiast liści ma malutkie perełki, ale on jeszcze nie istnieje jest tylko w mojej głowie, więc nie pokażę
Jednak chyba zrobię ten kolorowy w paseczki, bo mam tyle resztek, że szkoda żeby sobie tak leżały
w tle widać calutkie pudło tych resztek, kiedy i gdzie ja tyle nagromadziłam no nic jestem zbieraczką
- survivor26
- Administrator
Bogusiu, bo musisz sobie wzór rozrysować na papierze milimetrowym, Ew zrobić na gładko i potem aplikacje. Ale w paski też będzie spoko
- Bogusia
- Zadomowiony
Wyskoczyłam dzisiaj na ryneczek i ta śliczna włóczka sama mi się w rączki wepchała cena za motek 3 zł było ich tylko 6 i chyba dobrze, bo jak by było więcej to bym kupiła wszystkie
Nie wiem co to za włóczka, ale każdy motek czyściutki, nie pachnie brzydko i bardzo milutka, więc kupiłam, ale nie wiem co kupiłam i teraz siedzę i zastanawiam się co z niej zrobić
kolor śliczny taki marchewkowy
Dziewczynki z metki tylko wyczytałam, żeby prać w 30 st ale co to za włóczka to nie wiem, może Wy wiecie i podpowiedzcie
Kolor na zdjęciach wyszedł blady, ale jest ot taki bardziej rudy jak marchewka bardziej, no śliczny kolorek.
Nie wiem co to za włóczka, ale każdy motek czyściutki, nie pachnie brzydko i bardzo milutka, więc kupiłam, ale nie wiem co kupiłam i teraz siedzę i zastanawiam się co z niej zrobić
kolor śliczny taki marchewkowy
Dziewczynki z metki tylko wyczytałam, żeby prać w 30 st ale co to za włóczka to nie wiem, może Wy wiecie i podpowiedzcie
Kolor na zdjęciach wyszedł blady, ale jest ot taki bardziej rudy jak marchewka bardziej, no śliczny kolorek.
- Jo37
- Zadomowiony
Sztuczne. Może się mechacić bo to włóczka sprzed lat.
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- klarysa
- Zadomowiony
Podpowiedź, co podpowiedziała Jola.
Zrób próbę ognia.
Sztuczne się topi. I śmierdzi plastikiem.
Świetny kolor. Jaki plan?
Zrób próbę ognia.
Sztuczne się topi. I śmierdzi plastikiem.
Świetny kolor. Jaki plan?
Justyna
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.2 - aktualna
Rozczochrany...W domu i w zagrodzie cz.1
Za miedzą
"Słowa są jak klucze, tylko dobrze dobrane potrafią otworzyć czyjeś serce i umysł"
Za miedzą
- Jo37
- Zadomowiony
Justyna - przecież skład jest na banderoli
PAN – POLIAKRYLONITRYL (ang. POLYACRYLONITRILE) – to materiał syntetyczny. Nie deformuje się po praniu. Jest on ciepły, miękki i wytrzymały. Cechuje się ...
PAN – POLIAKRYLONITRYL (ang. POLYACRYLONITRILE) – to materiał syntetyczny. Nie deformuje się po praniu. Jest on ciepły, miękki i wytrzymały. Cechuje się ...
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- klarysa
- Zadomowiony
Asiu, to bardziej na przyszłość. Przy zakupach na targu różnie bywa, czasami brak metryczki.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- Maliola
- Zadomowiony
Pokażę, bo Justyna pytała co dziergam, chociaż nie ma się czym chwalić.
Ani to szlachetny materiał, ani ambitny wzór, o wykonaniu nie wspominając.
Taka chusta wyszła - zaczęłam w ubiegłym roku, teraz dokończyłam.
To akryl z 20 % wełny, wyszła spora, zabiorę do pracy tak okryć plecy jak się siedzi.
Teraz też z jakiegoś motka kupionego nie wiadomo kiedy robię czapkę na szydełku, to taka wprawka przed zakupem jakiejś fajnej i porządnej włóczki, o ile mój zapał się nie skończy do tej pory...
Ani to szlachetny materiał, ani ambitny wzór, o wykonaniu nie wspominając.
Taka chusta wyszła - zaczęłam w ubiegłym roku, teraz dokończyłam.
To akryl z 20 % wełny, wyszła spora, zabiorę do pracy tak okryć plecy jak się siedzi.
Teraz też z jakiegoś motka kupionego nie wiadomo kiedy robię czapkę na szydełku, to taka wprawka przed zakupem jakiejś fajnej i porządnej włóczki, o ile mój zapał się nie skończy do tej pory...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Ola
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
Ogrodowe marzenia Malioli c.d.
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 2
Aktualna
Ogrodowe marzenia Malioli cz. 3
- urazka
- Zadomowiony
Olu kawał roboty za Tobą. Fajne kolory i niech Ci ogrzewa plecki w pracy.
Pozdrawiam, Janina
- survivor26
- Administrator
- Bogusia
- Zadomowiony
Olu bardzo fajna chusta Ci wyszła i jaka duża
Ja dalej nic z włóczki nie robię, bo czasu nie mam a tak mnie ciągnie zrobić sobie sweterek z tej rudej, ale chyba odłożę go na emeryturę
Ja dalej nic z włóczki nie robię, bo czasu nie mam a tak mnie ciągnie zrobić sobie sweterek z tej rudej, ale chyba odłożę go na emeryturę
- klarysa
- Zadomowiony
Olu, świetna robota. Równiutko oczko w oczko. I elegancki brzeg. Fajne kolorki.
A marudzisz, że nie umiesz.
To czekamy na kolejne efektowne dzieła nieumienia.
A marudzisz, że nie umiesz.
To czekamy na kolejne efektowne dzieła nieumienia.
Justyna
Za miedzą
Za miedzą
- christinek
- Zadomowiony
Nie umiesz, a taką ładną chustę wydziergałaś, oczka równe, brzegi też i ładnie wykończone. Tylko podziwiać
Pozdrawiam
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
Krysia
Jedno słowo, jeden miły uśmiech wystarczają często, aby rozweselić jakąś smutną duszę.
Św. Teresa z Lisieux
- Jo37
- Zadomowiony
Dziewczyny - z jakiego wzoru korzystacie robiąc strzałkę?
Pozdrawiam,
Joanna
Joanna
- survivor26
- Administrator
A właśnie wczoraj odszukalam sobie link, z. Którego kiedyś robiłam, więc proszę: https://kruliczyca.blogspot.com/2017/06 ... robic.html