Sos słodko kwaśny z ostrej papryki.
: 21 paź 2022, 16:06
Paprykę ostrą razem z nasionami przepuszczam przez maszynce do mielenia.
Na 1 kg papryki ostrej, daję szklankę oliwy z oliwek, pół szklanki cukru, łyżkę soli, główkę czosnku i 3/4 szklanki octu jabłkowego.
Papryczki, olej, sól i cukier do garnka, gotuję 10 min dodaje czosnek i ocet, miksuję blenderem, wrzącą pastę do słoiczków i przewracam do góry dnem.
Wychodzi tak , jak oryginalne sosy do chińszczyzny.
Na 1 kg papryki ostrej, daję szklankę oliwy z oliwek, pół szklanki cukru, łyżkę soli, główkę czosnku i 3/4 szklanki octu jabłkowego.
Papryczki, olej, sól i cukier do garnka, gotuję 10 min dodaje czosnek i ocet, miksuję blenderem, wrzącą pastę do słoiczków i przewracam do góry dnem.
Wychodzi tak , jak oryginalne sosy do chińszczyzny.