Składniki kalarepka z częścią młodych liści, ziemniaki, masło, cebula, koperek, kwaśna śmietana, sól, biały pieprz.
Kalarepę kroimy w słupki,ziemniaki w ósemki, cebulę siekamy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło i na nim dusimy kalarepkę z cebulą podlewając wywarem z warzyw. W miarę ubywania płynu uzupełniamy go.. dusimy do miękkości. Do garnka z wywarem wrzucamy pozostałą kalarepkę, posiekane listki, ziemniaki i gotujemy do miękkości, dodajemy resztę z patelni.. ja część miksuję aby zupę zagęścić bo nie używam mąki. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem.. wsypujemy koperek i trochę kwaśnej śmietany.....
Dla mnie zupa przepyszna... je ją z apetytem nawet mój schabowo-kapustowo-ziemniaczany
![Duże szczęście, bardzo dobry humor :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif)